Figova marmelada z rumom

Znam svetuje

Ko se tradicionalni okus fig združi z globokimi notami ruma, nastane marmelada, ki je ni mogoče primerjati z nobeno drugo.

Predstavljamo vam ekskluzivni recept za figovo marmelado z rumom, pravo kulinarično poslastico za vse ljubitelje edinstvenih okusnih kombinacij. Ta recept izkoristi najboljše iz obeh svetov: sladkobo zrelih fig in toplino zlatega ruma. Idealna je za nedeljske zajtrke, kot dodatek k sirnim ploščam ali za dvig okusa vaših najljubših desertov.

Če iščete način, kako svojo marmelado povzdigniti na višji nivo, ste na pravem mestu. Odkrijte, kako lahko s preprostimi sestavinami in pravo tehniko ustvarite figovo marmelado, ki bo pravo razkošje za vaše brbončice.

Sestavine za figovo marmelado z rumom

  • 1 kg zrelih fig
  • 500 g sladkorja
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 2 žlici ruma
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke mletih klinčkov (po želji)

Postopek

1Najprej pripravite fige. Operite jih in odstranite peclje. Nato jih narežite na manjše koščke. Lahko jih tudi narežete na rezine, odvisno od tega, kakšno teksturo marmelade želite.

2V velikem loncu zmešajte narezane fige, sladkor, sok in lupinico limone ter vanilijev ekstrakt. Če želite, lahko dodate tudi mlete klinčke za dodaten okus.

3Na zmernem ognju segrevajte mešanico fig in sladkorja ter občasno mešajte. Kuhajte približno 20-30 minut, dokler se marmelada ne zgosti. Med kuhanjem se bo mešanica začela gostiti in spreminjati barvo.

4Ko je marmelada dovolj zgostila, odstranite lonček z ognja in vmešajte rum. Previdno, saj lahko rum povzroči plamenje. Zato uporabite dolgo kuhalnico.

5Marmelado prelijte v sterilizirane kozarce, nato pa jih takoj zaprite. Če želite, lahko kozarce obrnete na glavo, da ustvarite vakuum in podaljšate rok uporabe marmelade.

6Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo shranite v hladilniku. Marmelado lahko uživate na kruhu, toastu ali kot dodatek različnim jedem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite