Suhe fige

Znam svetuje

Za vse ljubitelje suhega sadja, predstavljamo enostaven postopek, s katerim boste lahko doma pripravili čudovite, naravne suhe fige. Priprava je preprosta in ne zahteva veliko opreme.

Z uporabo tega recepta boste zagotovili, da vaše fige ohranijo čim več hranilnih snovi, saj proces sušenja poteka na naraven način.

Potrebujete

  • sveže fige (količina po vaši želji)
  • mrežo ali cedilo (za sušenje)
  • pokrito območje, kjer bo prepih (npr. terasa, balkon)

Postopek

1Fige temeljito operite pod tekočo vodo. Po potrebi jih nežno očistite z mehko krpo ali kuhinjsko brisačo.

2Fige prerežite na pol ali na četrtine, odvisno od njihove velikosti. Večje fige bodo potrebovale več časa za sušenje, zato jih je priporočljivo razrezati na manjše kose.

3Na mrežo ali cedilo enakomerno razporedite fige, tako da med njimi ostane nekaj prostora. Tako boste zagotovili, da zrak kroži okoli vsake fige.

4Mrežo s figami postavite na pokrito območje, kjer je prepih. Pomembno je, da fige niso izpostavljene neposredni sončni svetlobi, saj lahko to povzroči prehitro sušenje ali celo ožganine na figah.

5Vsak dan preverite fige in jih po potrebi obrnite, da se enakomerno posušijo. Glede na velikost in vlažnost fig ter vlažnost okolja lahko proces sušenja traja od nekaj dni do več tednov.

6Ko so fige popolnoma suhe, jih shranite v zaprti stekleni posodi ali vrečki za živila. Hranite jih na hladnem in temnem mestu.

Nasvet

Za bolj intenziven okus in dodatno aromo lahko suhe fige pred shranjevanjem posujete z malo cimeta ali vanilijevim sladkorjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite