Figova pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Pita s krhkim testom, ki smo ji za sočnost dodali še jabolka, za piko na i pa koščke mandljev.

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 150 g mletih mandljev
  • 100 g sladkorja
  • 200 g masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g fig
  • 2 jabolki
  • 100 g olupljenih mandljev
  • sok polovice limone
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica sladkorja

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Iz sestavin za testo na hitro zamesimo krhko testo, ga zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za pol ure. Mandlje nasekljamo, fige narežemo na koščke. Jabolki olupimo in naribamo ter zmešamo s sladkorjem in limoninim sokom.

2Tretjino testa prihranimo za mrežico, ostalo razvaljamo in z njim obložimo pekač (dno in rob). Testo pečemo v pečici 10 minut, nato ga malo ohladimo.

3Fige zmešamo z jabolki in nadev enakomerno razporedimo po testu. Potresemo z nasekljanimi mandlji in prelijemo z malo medu. Preostalo testo razvaljamo, narežemo na približno 1 centimeter debele trakove in iz njih prek pite spletemo mrežo.

4Pečemo v pečici približno 40 minut, da se testo lepo zlato-rumeno zapeče.

Nasvet

5Mandlje lahko olupimo sami. Za nekaj minut jih namočimo v vročo vodo, da kožica nabrekne in odstopi, nato jih enega za drugim stisnemo med dvema prstoma, kožica bo počila in mandelj bomo z lahkoto dobili ven.

Prejšnji članekŠampinjoni z vinom
Naslednji članekPita – galeta s figami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -