Vražja jajca

Morda vas zanima

- Oglas -

Z rumenjaki in začimbami nadevanim trdo kuhanim jajcem v originalu rečemo deviled eggs pa tudi ruska jajca. Pripravimo jih lahko tudi, ko nam ostane kaj velikonočnih pirhov.

Sestavine

  • 6 jajc
  • žlica majoneze
  • žlička gorčice
  • žlička kisa
  • sol in poper
  • sladka paprika
  • čili v prahu (neobvezno)

Postopek

1Jajca damo v večjo posodo, jih zalijemo s hladno vodo, da so pokrita, počakamo, da voda zavre in kuhamo še 8 do 10 minut. Jajca ohladimo v mrzli vodi in olupimo.

2Vsako jajce po dolgem prerežemo na polovico, odstranimo rumenjake, beljake pa zložimo na krožnik. Rumenjake damo v manjšo skledo, dodamo majonezo, gorčico, kis, sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še čili v prahu.

3Vse skupaj z vilico dobro pretlačimo, preložimo v dresirno vrečko in nabrizgamo v beljake. Potresemo s sladko papriko v prahu in postrežemo.

Prejšnji članekPizza štručke
Naslednji članekPirhi v čebulnih olupkih
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -