Šopska solata

Znam svetuje

Šopska solata je bolgarska nacionalna jed. Čeprav se ime nanaša na regijo Šopluk, so recept izumili v Varni in je planski produkt turistične promocije iz pedesetih let prejšnjega stoletja. Sestavine so izbrane tudi zato, ker barvno odslikavajo bolgarsko zastavo.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 500 g paradižnika
  • 200 g ovčjega sira
  • 1/2 dl olja
  • 1 pekoč feferonček
  • 1 kumara
  • sol

Priprava

1Drobno sesekljano čebulo in na rezine zrezan olupljen paradižnik. Premešamo, prelijemo z oljem, posolimo in dodamo na kocke narezano olupljeno kumaro.

2Previdno premešamo, potresemo z na kolobarčke narezanim feferonom in posujemo z nastrganim ali zdrobljenim sirom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite