Solata s koromačem, pomarančami in z oljkami

Znam svetuje

Koromač sicer najpogosteje uporabljamo kot prilogo, ko ga kuhamo ali pečemo, vendar je izjemno okusen tudi surov v solatah.

Sestavine

  • 2 pomaranči
  • 200 g zelene solate
  • 200 g koromača
  • 20 izkoščičenih črnih oljk
  • 1 limona – sok
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 1/4 žličke origana
  • 1/4 žličke soli
  • ščepec popra

Postopek

1Pomaranči olupimo, ju razdelimo na krhlje in jima odstranimo belo kožico.

2Solato operemo in osušimo. Koromač očistimo in narežemo na rezine. Limonin sok zmešamo z oljčnim oljem, soljo, poprom in origanom.

3Na krožnik damo solato in koromač, nato krhlje pomaranč in oljke, na koncu vse skupaj prelijemo s prelivom. Postrežemo takoj.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite