Pečena cvetača

Morda vas zanima

- Oglas -

Da cvetače ne bomo samo kuhali, jo lahko spečemo tudi v pečici. Tako pripravljena cvetača ima odličen okus. Postrežemo jo lahko kot prilogo k mesu, iz nje naredimo juho, kremaste testenine in še kaj …

Sestavine

  • 1 cvetača
  • sol
  • oljčno olje

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C.

2Cvetačo operemo in narežemo na manjše koščke. Razporedimo jo po pladnju, obloženim s peki papirjem, solimo in dodamo oljčno olje.

3Pekač postavimo v pečico in pečemo 20-30 minut (odvisno od velikosti koščkov), da se robovi lepo zapečejo in cvetača zmehča. Med pečenjem jo občasno premešamo, da se enakomerno zapeče.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -