Ta preprost, a okusen recept za dušeno sladko zelje, izpostavi naravno sladkost zelja, kar ga naredi za popolno prilogo vsakemu obroku.
Sestavine za dušeno sladko zelje
- 1 srednje veliko sladko zelje
- 2 žlici masla
- 1 čebula, drobno nasekljana
- 2 stroka česna, sesekljana
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 1/2 skodelice vode
Postopek
1Najprej narežite sladko zelje na tanke trakove. V veliki ponvi stopite maslo na srednji vročini. Dodajte nasekljano čebulo in jo pražite, dokler ne postane steklasta.
2Dodajte sesekljan česen in pražite še nekaj minut, dokler ne zadiši. V ponev dodajte narezano sladko zelje in kumino ter premešajte.
3Počasi dušite zelje, občasno premešajte, dokler ne postane mehko in karamelizirano, približno 20 minut.
4Med dušenjem dodajte rjavi sladkor in vodo ter dobro premešajte. Kuhajte še nekaj minut, da se okusi prepojijo. Postrezite kot prilogo k mesu ali drugim jedem.