Čemažev pesto z orehi

Morda vas zanima

- Oglas -

Ta čudovit pesto iz čemaža in orehov lahko uporabimo na veliko načinov. Je odlična omaka za testenine, lahko ga primešamo v zelenjavne juhe, v njem mariniramo piščanca, dodajamo rižotam, sendvičem, z njim premažemo lososa, skratka pesto, ki nam popestri okuse, pa še zdrav je.

Sestavine

  • 50 g orehovih jedrc
  • polovica neškropljene limone, lupinica in sok
  • 75 g listov čemaža
  • 125 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C in v njej 5-8 minut  pečemo orehe, vmes preverimo, da se nam ne zažgejo. Vzamemo jih iz pečice, pomanemo med dlanmi, da odstranimo kožico in pustimo, da se ohladijo.

2Pražene orehe damo v mikser, dodamo liste čemaža in limonino lupinico.

3Miksamo toliko časa, da dobimo gladko pasto, nato, postopoma dolivamo oljčno olje.

4Ko dobimo gladko, gosto pasto, jo postrgamo v skledico, dolijemo limonin sok, začinimo po okusu in dobro premešamo.

5Pesto damo v manjši kozarček in shranimo v hladilniku, tam nas bo počakal nekaj dni.

Prejšnji članekČokoladni mlečni riž
Naslednji članekOrehov pesto
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -