Hitro pripravljena sladica, ki smo jo po navadi jedli za večerjo in oboževali že kot otroci.
Sestavine za ocvrta jabolka
- 5 jabolk
- 2 dcl mleka
- 1 jajce
- približno 160 g bele moke
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- cimet
- sok ene limone
- olje za cvrtje
Postopek
1Mleko, jajce, sladkor, sol in cimet zmešamo v posodi. Med mešanjem počasi dodajamo moko, da dobimo testo, ki je gostejše od tistega za palačinke.
2V posodo stisnemo limonin sok. Jabolka olupimo, narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje in odstranimo sredico s peškami. Damo jih v posodo z limono, da ne počrnijo.
3V večji posodi segrejemo olje z cvrtje. Jabolčne kolobarje z vilicami pomakamo v testo in polagamo v olje. Ocvremo z obeh strani, približno 2-3 minute na vsaki strani, da se lepo zlato-rumeno obarvajo.
4Ocvrte polagamo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje. Po želji jih potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.