Ocvrta jabolka s cimetom

Morda vas zanima

- Oglas -

Ocvrta jabolka so sladica, za katero ni strahu, da bi utonila v pozabo.

Sestavine

  • 1 kg jabolk
  • 125 g bele moke
  • 1 jajce
  • 2,5 dl (1/4 l) mleka
  • 1 žlička sladkorja
  • ščep soli
  • cimet
  • olje

Postopek

1Jabolka olupimo in razrežemo na kolobarje, debele približno 5 mm. Izrežemo jim peščišče tako, da dobimo kolobarje – ni pa nujno, samo potem moramo biti bolj pozorni, ko jih jemo. Iz ostalih sestavin zmešamo testo kakor za palačinke, le nekoliko gostejše naj bo.

2Jabolčne kolobarje pomakamo v testo in ocvremo v vročem olju.

3Ponudimo tople ali hladne, potresemo jih s cimetom.

Prejšnji članekTeranova marmelada
Naslednji članekDomači njoki z mletim mesom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi