Na sezono čemaža smo čakali vso zimo, zdaj pa izkoristimo pomlad in si pripravimo čemažev narastek.
Sestavine
- 100 g narezanega čemaža
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 200 g šampinjonov
- 200 g čebule
- 120 g sira
- 4 jajca
- 1 žlica masla
- 1 dcl vode
- sol
- poper
- peteršilj
Postopek
1Grah na hitro pokuhamo (3 min) in nato speremo pod mrzlo vodo. Odcedimo in pustimo. Čebulo, bučke in šampinjone drobno narežemo (lahko na lističe, po želji).
2Na maslu prepražimo čebulo, ki ji dodamo šampinjone in bučke in vse skupaj pražimo, da voda skoraj čisto izpari. Maso stresemo v pekač in vmešamo grah.
3Jajca razžvrkljamo in dodamo vodo, sir, čemaž ter sol in poper. Vse skupaj vlijemo v maso iz čebule, bučk in šampinjonov.
4Pečico predčasno ogrejemo na 140°C in vse skupaj pečemo 30 min. Pečen narastek posujemo s peteršiljem in uživamo v obroku.