Vložene borovnice

Morda vas zanima

- Oglas -

Najboljše so tiste, ki rastejo v gozdu, dišeče in polnega okusa. Če smo pridni in jih naberemo cel kilogram, jih lahko shranimo za zimo tako, da jih skuhamo v sirupu.

Sestavine

  • 1 kg borovnic
  • 400 ml vode
  • 500 g sladkorja

Postopek

1Izberemo zrele in zdrave sadeže borovnice operemo in posušimo na papirnati brisački. 

2V večji lonec damo vodo in sladkor, segrevamo to temperature približno 30 °C, nato v lonec dodamo še borovnice in zavremo.

3Takoj, ko tekočina zavre, borovnice precedimo, sadeže razporedimo v kozarčke, ki smo jih prej dobro oprali in sterilizirali.

4Sirup zlijemo nazaj v lonec in kuhamo 10-15 minut, da se nekoliko zgosti.

5Vroč sirup nalijemo čez borovnice, tesno zapremo kozarčke in pokrite pustimo, da se ohladijo.

Prejšnji članekTunin namaz
Naslednji članekProsena kaša z jabolki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -