Ostrige v šampanjski omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Ostrige v šampanjski omaki, je lahko še kaj boljšega?

Sestavine

  • 24 ostrig
  • 180 g masla
  • 375 ml šampanjca ali drugega suhega penečega vina
  • 4 šalotke
  • 4 rumenjaki
  • sol
  • poper
  • limonin sok

Postopek

1Ostrige odpremo in jih skupaj s tekočino damo v posodo. Lupine očistimo in jih dam na krožnik, spodaj pa debelo sol, da se lupine ne prevrnejo. Meso školjk odcedimo in jih vrnemo nazaj v lupine.

2Za omako segrejemo maslo, poberemo peno iz njega in ga ohladimo do mlačnega. Šampanjec (60 ml pustimo) skupaj s drobno sesekljano šalotko in vremo do 2-3 žlice tekočine. Malo ohladimo in vtepemo rumenjake ter tekočino ostrig. Mešamo 4 minute, da omaka postane penasta.

3Kozico odstavimo s štedilnika in vmešamo postopoma toplo maslo.

4Omako začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.

5Segrejemo žar. Malo pred serviranjem prilijemo v omako ostanek šampanjca in prelijemo ostrige. 3-5 minut jih gratiniramo in takoj ponudimo.

Prejšnji članekOcvrtki s Camembert sirom
Naslednji članekMadžarski golaž
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi