Liker iz plodov črnega trna

Morda vas zanima

- Oglas -

Plodove črnega trna so uporabljali že v daljni zgodovini. Vsebujejo veliko vitamina C, pektin in različne rudnine. Nabiramo jih pozno jeseni, po prvi zmrzali, da izgubijo svojo trpkost. Liker iz črnega trna je poznan v Italiji pod imenom Bargnolino.

Sestavine

  • 1 l čistega alkohola
  • 0,5 l vode
  • 600 g sladkorja
  • 500 g očiščenih plodov črnega trna
  • 5 nageljnovih žbic
  • 1 cimetova skorjica

Postopek

1Plodove, cimet in klinčke damo v večji steklen kozarec, prelijemo z alkoholom in pustimo namakati štirideset dni v temnem prostoru.

2Po 40 dneh iz vode in sladkorja skuhamo sirup, ga ohladimo in dodamo v kozarec z alkoholom.

3Pustimo stati še dva tedna, vmes večkrat pretresemo.

4Nato naš liker precedimo in nalijemo v manjše steklenice.

Prejšnji članekLiker iz kutin
Naslednji članekMetin liker
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -