Ombolo v pivskem testu

Morda vas zanima

- Oglas -

Trakci ombola, namočeni v pivsko testo in popečeni v olju so kalorična bomba, ob kateri boste uživali.

Sestavine

  • 1/2 kg ombola ali svinjske ribice
  • 2 jajci
  • 2 dcl piva (svetlo ali temno)
  • moka
  • oljčno olje
  • ščepec soli

Priprava

1Meso narežemo na debelejše trakove. Ponev segrejemo, dodamo olje in z obeh strani pocvremo meso, da postane zlate barve. Vzamemo ga iz ponve in damo v krožnik ali posodo ter pokrijemo.

2Iz jajc, piva in moke naredimo gosto testo kot za palačinke. Vode ne uporabljajmo, samo pivo! Testo mora biti tako gosto, da ne kaplja, vendar je še vedno tekoče. Posolimo testo po okusu in ga pustimo, da počiva 15 min.

3Segrejemo posodo, nalijemo debelo plast olja in ko v olje damo košček testa ter se okoli njega delajo mehurčki, začnemo cvreti v pivsko testo namočene koščke ombola. Pripravimo še posodo s servieto, ki bo popivnala odvečno maščobo, ter ponudimo ob skledi solate.

Prejšnji članekBananina rolada
Naslednji članekPica zavitek
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -