DomovOZNAKESvinjina

svinjina

Pečena svinjska rebrca

Pečena svinjska rebrca, ki jih mariniramo s kečapom, medom, sojino omako in gorčico, so odlična izbira za kosilo ali večerjo. Lepo karamelizirana skorja in...

Turli tava

Nekateri bi rekli: Ma qe dobro. Turli tava je tradicionalna turška jed, pravzaprav enolončnica, ki se pripravlja v glineni posodi ali tavi. Narejena je...

Pečena svinjska rebrca

Najboljša pečena svinjska rebrca potrebujejo svoj čas. Dlje kot jih pečete, boljša so. Nihče ne mara mesa, ki ga komaj grizemo in trgamo s...

Svinjska mrežna pečenka brez zelenjave

Svinjska mrežna pečenka brez zelenjave je idealna za razvajanje naših najdražjih. Lepo jo natremo z začimbami, pretaknemo s česnom in zavijemo v svinjsko mrežico,...

Svinjska pečenka s korenčkom

Svinjska pečenka s korenčkom je drugačna, saj namesto svinjskega stegna uporabimo zarebrnice in jih zvijemo v rulado, korenček pa prej skuhamo v juhi. Mesni...

Svinjska pečenka s česnom in kumino

Svinjska pečenka s česnom in kumino je ravno prav sočnega in slastnega okusa, da se topi v ustih. Sestavine 1 kg svinjine3 dag maščobesolnekaj strokov česnačebulakumina https://znam.si/recepti-in-hrana/mesne-jedi/kisla-sarma/ Postopek 1Kos...

Segedin golaž z manj mesa

Segedin golaž z manj mesa še vedno vsebuje en kilogram zelja, kar je odlično razmerje, kjer ima prednost lepo sesekljano zelje. Segedin golaž je...

Cordon bleu

Le kdo ne pozna Cordon bleu? Mesu da še dodaten okus s šunko in sirom. Sestavine 4 svinjski zrezki 4 rezine kuhane šunke 4 rezine ementalca, ali drugega...

Sataraš s svinjino

Kakšna odlična simbioza mesa in sezonske zelenjave! Sestavine 1/2 kg manj mastne svinjine7 dag maščobe20 dag paradižnika3 jajca30 dag sveže paprike7 dag čebulestrok česnapeteršiljnekaj žlic...

Svinjska pečenka z gorčico in zeljem po bavarsko

Kosilo s svinjsko pečenko in zeljem po bavarsko bo dobrodošla sprememba pri naši prehrani. Sestavine Svinjska pečenka 1 kg svinjske vratovine1 jedilna žlica gorčicesolpoper1/4 jedilne žlice paprike...

Ne spreglejte