Pečena svinjska rebrca

Morda vas zanima

- Oglas -

Najboljša pečena svinjska rebrca potrebujejo svoj čas. Dlje kot jih pečete, boljša so. Nihče ne mara mesa, ki ga komaj grizemo in trgamo s kosti. Pri našem načinu bo meso s kosti skoraj samo padlo stran.

Sestavine

  • svinjska rebra (1/2 kg za dve osebi)
  • sol in poper
  • mleta paprika
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička medu
  • 1 žlička kečapa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • rožmarin

Postopek

1Zgornje sestavine zmešamo in pripravimo marinado. Rebra dobro namažemo z vseh strani, zavijemo v prozorno folijo in pustimo čez noč.

2Rebra vzamemo iz prozorne folije, odstranimo rožmarin in jih zavijemo v aluminijasto. Kosti naj bodo na spodnji strani in jih na nizki temperaturi (130-140 stopinj) pečemo vsaj 4 ure. Rebra so pečena, ko iz mesa štrlijo kosti vsaj pol centimetra, ne glede na velikost kosa.

3Odstranimo alu-folijo, povišamo temperaturo pečice na 200 stopinj in rebra hrustljavo zapečemo. Rebrca morajo po vrhu biti temna in dobro zapečena.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi