Špargljeva krostata z mlado čebulo

Znam svetuje

Špargljeva krostata z mlado čebulo je hitro pripravljena krostata s skuto in šparglji ter obogatena z mlado čebulo. Enostaven vegetarijanski recept z nežnim okusom. Za bolj intenziven okus jo pripravimo z divjimi šparglji.

Sestavine za špargljevo krostato z mlado čebulo

Nadev

  • 200 g špargljev – divjih ali gojenih
  • 250 g skute
  • 200 g spomladanske čebule
  • sol
  • 1 žlica oljčnega olja

Testo

  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • 1/2 žličke soli
  • 100 ml oljčnega olja

Postopek

1Pripravimo krhko testo. Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. V skledi zmešamo moko in sol, na sredini naredimo jamico. Vanjo damo olje in jajce ter na hitro zgnetemo gladko krhko testo. Pekač obložimo s peki papirjem in po dnu razporedimo dve tretjini narejenega testa. Tretjino prihranimo za obod. 

2Dno večkrat preluknjamo z vilicami in pečemo 10 minut.

3Pripravimo še nadev. Mlado čebulo očistimo in jo narežemo na tanke kolobarčke. Šparglje narežemo na koščke.

4V ponev damo žlico oljčnega olja, na njem pocvremo čebulo in šparglje. Ko ti rahlo porjavijo, zalijemo z malo vode, posolimo in dušimo toliko časa, da se čebula in šparglji zmehčajo in tekočina izpari.

5Omako ohladimo in zmešamo s skuto.

6Pečeno krhko testo ohladimo, obod pekača namažemo z maslom in iz preostalega testa oblikujemo 2 centimetra visok rob.

7Na tako pripravljeno testo damo skutin nadev, malo ga poravnamo. Po vrhu okrasimo s celimi šparglji.

8Pečici znižamo temperaturo na 180 stopinj Celzija in krostato pečemo približno 50 minut. Krostato vzamemo iz pečice. Preden jo postrežemo, počakamo 15 minut. Najboljša je sicer še topla, lahko pa jo shranimo v hladilniku in jemo naslednji dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite