Cmoki iz moke

Morda vas zanima

- Oglas -

Tako preprosti in tako uporabni, cmoki iz moke predstavljajo izjemno priljubljeno jed, ki nas vrača k prvinskemu užitku domače kuhinje.

V našem receptu bomo razkrili, kako ustvariti popolno teksturo in okus teh čarobnih cmokov, ki so klasična zakuha za v juho.

Sestavine za cmoke iz moke

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1/4 litra mleka
  • 2 litra juhe

Postopek

1V večjo skledo presejte moko, nato vmešajte jajca (vsakega razbijem v skodelico, da vidim, če je še dobro). Dodajte sol in muškatni orešček ter malo mleka. Nato vse skupaj zmešajte z močno leseno žlico.

2Postopoma prilivajte več mleka, dokler ne dobite kompaktnega in mehurčastega testa.

3Medtem zavremo 2 litra juhe ali osoljene vode in z veliko žlico dodajamo testo po porcijah (pred tem žlico vedno potopimo v vročo vodo, sicer testo ne odstopi). Nato plin nastavite na srednjo moč.

4Cmoki nepravilne oblike so pripravljeni takoj, ko priplavajo na vrh.

Nasvet

Okusni so v goveji ali kokošji juhi, kot priloga k pečeni čebuli, slanini ali omaki.

Če jih kaj ostane, so še boljši, ko jih zvečer ocvremo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad