Ko imamo na vrtu veliko bučk, si lahko pripravimo to okusno jed.
Sestavine
- 1 srednja bučka
- 5 jajc
- 1,2 dcl mleka
- 50 g parmezana
- 50 g naribanega edamca
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
1Bučke narežemo na kolobarje, damo jih v ponev z malo oljčnega olja, solimo in na hitro popečemo z obeh strani, da izgubijo čim več vode.
2Jajca razbijemo v posodico in jih solimo (en zelo majhen ščepec soli na eno jajce). Dodamo mleko in poper po okusu ter z vilicami razžvrkljamo. Na koncu vmešamo sir in dobro premešamo.
3Bučke razporedimo po ponvi in jih zalijemo z jajčno maso. Pokrijemo s pokrovko, da jajca zakrknejo z zgornje strani in pečemo približno 5 minut, da se zapečejo. Omleto previdno obrnemo in zapečemo še z druge strani. Potresemo s svežim peteršiljem, ki ga lahko tudi nasekljamo in vmešamo v jajčno zmes.