Koruzni žganci z gobami

Morda vas zanima

- Oglas -

Koruzni žganci z gobami so močna in nadvse okusna jed. Jeseni jo še kako radi pripravimo.

Sestavine

  • 600 g svežih jurčkov ali drugih mešanih gob
  • 300 g koruzne moke
  • 100 g masla
  • 80 g parmezana
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 žlica peteršilja
  • 1 strok česna
  • sol

Postopek

1Gobe očistimo in jih narežemo na tanke lističe.

2Na olju prepražimo strt česen, dodamo gobe in pokrito dušimo 15 minut. Dodamo sesekljan peteršilj, solimo in dušimo še toliko časa, da vsa voda izpari.

3Medtem v večjem loncu zavremo 2 litra vode, jo solimo in postopoma dodajamo koruzno moko. Ves čas mešamo. Kuhamo 45 minut. Na koncu vmešamo še maslo in parmezan.

4Kuhano zmes damo na krožnik in potresemo z dušenimi gobami. Postrežemo še vroče.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi