Lahek cheesecake

Znam svetuje

Za ta preprost kolač potrebujemo le nekaj časa, pa se nam bo hitro topil v ustih.

Sestavine

Testo

  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja (penasto vmešamo)
  • 170 g stopljenega masla
  • 10 g pecilnega praška
  • 250 g moke tipa 500

Nadev

  • 4 beljaki
  • 100 g sladkorja
  • 60 g gustina
  • 1 velik lonček kisle smetane (410 g)
  • 3 navadne jogurte (180 g)

Priprava

Testo

1Ločimo rumenjake in beljake. Uporabimo samo rumenjake, v katere penasto vmešamo sladkor, dodamo stopljeno maslo, moko in pecilni prašek. Testo mora biti mehko in masleno.

2Polovico testa zavijemo v folijo za živila in damo v zmrzovalnik za 15 minut, drugo polovico testa z roko ali lopatico porazdelimo po tortnem modelu.

Nadev

3Zmešamo beljake, sladkor, gustin, kislo smetano in jogurte. Tekočo zmes prelijemo prek testa. Vmes vklopimo pečico na 200°C ventilatorsko. Drugo polovico testa nežno z ribežnikom naribamo čez belo maso.

4Pečemo 20 minut pri 200°C, nato pečico znižamo na 180°C in pečemo še približno 25 minut.

5Ohlajen cheesecake potrosimo s sladkorjem v prahu ali pa priložimo žličko marmelade oziroma sadnega pripravka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite