Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči so odlična izbira, saj so ovseni kosmiči odličen vir vlaknin, te pa so izrednega pomena pri prebavi.
Sestavine za bučkine polpeti z ovsenimi kosmiči
- 2 srednji bučki
- 1 srednja čebula
- 100 g moke
- 50 g ovsenih kosmičev
- 3 jajca
- sol
- poper
- peteršilj
- olje
Postopek
1Bučke operemo pod tekočo vodo, jim odrežemo konce in jih naribamo. Dobro jih posolimo in pustimo odstati približno pol ure, da izpustijo vodo. Nato jih dobro ožamemo.
2Čebulo drobno nasekljamo in na petih žlicah olja dobro prepražimo.
3Ko smo bučke oželi in jim odcedili vodo, dodamo jajca, moko, kosmiče, poper in peteršilj ter na koncu prepraženo čebulo. Vse skupaj dobro premešamo.
4Za oblikovanje polpet si roke zmočimo, da se nam zmes ne prijema na prste. Masa mora biti čvrsta oziroma držati skupaj, ko jo stisnemo. Po potrebi dodamo malce moke. Polpeti naj bodo ploščati in ne predebeli, da jih lažje spečemo.
5Na ogreti ponvi polpete pečemo 2-3 minute na vsaki strani.