Čičerikini polpeti z orehi

Morda vas zanima

- Oglas -

Čičerikini polpeti z orehi imajo bogato hranilno vrednost in veliki energetski potencial. Čičerika je popoln nadomestek mesa. Po zaslugi visoke vsebnosti prehranskih vlaknin pospešuje prebavo in nase veže strupe iz črevesja. Pomaga odvajati odvečno vodo iz telesa in tako poskrbi za optimalno delovanje ledvic. Če si zaželite okusnih polpet brez brbotanja maščobe v ponvi in okusa po orehih, je ta recept pravšen za vas.

Sestavine

  • 500 g čičerike iz pločevinke
  • 50 g mletih ovsenih kosmičev
  • 50 g krušnih drobtin (oziroma količina po potrebi)
  • 3-4 žlice orehov
  • 60 g sveže naribanega parmezana* (po želji)
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 1 stroka česna
  • 3 vejice peteršilja
  • žlička bio kurkume
  • sol
  • poper

Postopek

1Čebulo olupimo in narežemo na večje kose.

2Pripravimo sekljalnik in vanj stresemo orehe, strok česna, peteršilj ter na kose narezano čebulo. Vse sestavine drobno sesekljamo.

3Pečico segrejemo na 200°C.

4V večji posodi pretlačimo čičeriko. Čičeriki dodamo mlete ovsene kosmiče, parmezan, kurkumo, sol in poper po okusu ter sestavine iz sekljalnika. Maso premešamo in dodajamo krušne drobtine, da dobimo primerno gnetljivo zmes za oblikovanje polpet ali kroglic.

5Pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Oblikujemo polpete ali kroglice in jih zlagamo na pekač. V ogreti pečici pečemo 15 minut oziroma, da se zlatorjavo zapečejo.

Nasvet

Primerno gnetljivost mase za polpetke uravnavamo z dodajanjem tekočine oziroma, če je masa preveč mokra, dodajanjem suhih sestavin.

*Iz recepta lahko brez slabe vesti izpustite sveže nariban parmezan in ga nadomestite z naribanim veganskim sirom po okusu.

Prejšnji članekDomači rezanci
Naslednji članekSojina musaka z lečo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi