Odlično pecivo s tremi okusi. Trikrat pečeno pecivo je odličnega okusa in ne zahteva preveč napora za ga naredit.
Sestavine za trikrat pečeno pecivo
Piškotno dno
- 500 g maslenih piškotov
- 150 g masla
Skutin nadev
- 500 g pasirane skute
- 5 jajc
- 150 g sladkorja
- 3 vrečke vaniljevega sladkorja
Preliv iz kisle smetane
- 2 veliki kisli smetani (250 ml)
- 100 g sladkorja
Priprava
1Maslene piškote najprej zmeljemo ali nadrobimo ter jim dodamo stopljeno maslo. Mešamo, dokler ne dobimo gladko zmes. Razporedimo jo po pekaču in z rokami pritisnemo na podlago. Pečemo 15 minut na 175 °C.
2Pasirano skuto, jajca, navaden in vaniljev sladkor zmešamo in zmes razporedimo po ohlajenem piškotnem dnu. Pečemo 30 minut na 175 °C.
3Po pečenem nadevu polijemo zmes kisle smetane in sladkorja. Pečemo še 15 minut na 175 °C.