Morda vas zanima

- Oglas -

Obvezna jed za martinovo so domači mlinci. Pripravimo jih iz testa, za katero potrebujemo le moko, vodo, jajce in sol, zatem pa samo še razvaljamo in spečemo ali pa pripravimo v pekaču skupaj z mesom, kot je martinova gos.

Sestavine za domače mlince

  • 600 g bele moke
  • 2 dl mlačne vode
  • 1 jajce
  • sol

Postopek

1Iz moke, vode, soli in jajca zamesimo malo trše testo – kot za vlečeno.

2Testo razdelimo na več delov in vsakega posebej premesimo ter damo počivati za 30 minut.

3Vsak hlebček testa razvaljamo in razvaljano testo spečemo.

4Pred postrežbo mlince poparimo z vodo ali mlekom in jih tako pustimo nekaj minut. Nato tekočino odcedimo in mlince še enkrat popečemo. Če jih pripravljamo zraven mesa, jih spečemo do konca z mesom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad