Suhi piškoti kot okras jelke

Morda vas zanima

- Oglas -

Suhi božični piškoti, ki jih sami spečemo doma, bodo dom napolnili z dišavami in lepimi spomini. Ne moremo jih pojesti, vendar bodo čudovit okras, le luknjico potrebujejo, skozi katero bomo potegnili vrvico in jih obesili na jelko. Pri izdelavi luknjice si lahko pomagate, na primer, s slamico.

Sestavine

  • 15 dkg cimeta v prahu
  • 2,5 dcl jabolčnega pireja

Postopek

1Cimet pomešamo skupaj z jabolčnim pirejem. Zmes ne sme biti lepljiva, saj je ne bomo mogli oblikovati. Če je premehka, ji dodamo še cimeta v prahu.

2Delovno površino pomokamo, testo za suhe piškote razvaljamo in z modelčki izrezujemo željene oblike. Testo lahko, seveda, oblikujemo tudi z rokami.

3V vsak okrasek naredimo še luknjico za vrvico.

4Pečico segrejemo na 90°C. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo piškote. Pečemo oziroma bolje sušimo jih 2,5 ure. Ko se ohladijo, jih samo še obesimo.

Okrasni piškoti iz slanega testa

1Moko, sol in vodo zmešamo v razmerju 3:1:1. Zgneteno testo razvaljamo na pomokano površino, izrežemo oblike, naredimo še luknjice in jih damo sušiti.

2Na radiatorju se bodo sušili par dni, v pečici, segreti na 100 °C pa približno 2 uri.

Prejšnji članekOkraševanje piškotov
Naslednji članekBlitvina juha
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -