Klasična krompirjeva musaka narejena, da se topi v ustih.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 1/2 kg mletega mesa
- 100 g maščobe
- ščep paprike rdeče
- 1 čebula
- strok česna
- sol
- poper
- 2 jajca
- malo smetane
- 3 žlice bešamela
- žlica peteršilja
Postopek
1Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo meso in ga popečemo. Nato prilijemo zajemalko juhe ali vode in dušimo do mehkega.
2Solimo, dodamo česen, poper, papriko, na koncu pa še sesekljan peteršilj.
3Surov krompir olupimo in ga narežemo na nekaj milimetrov debele lističe.
4Pekač namastimo, na dno zložimo narezan krompir, malo posolimo in potresemo z mesom. Nato naložimo krompir, pa spet meso, dokler nam ne zmanjka. Na vrhu naj bo krompir.
5Vrhnjo plast premažemo z maščobo, prilijemo zajemalko juhe in damo v pečico, da se duši. V posodi zmešamo jajca, smetano in bešamel. Na sredini pečenja prelijemo z bešamelom in jajci, pečemo, da se zapeče.