Ingverjevi piškoti s čokolado

Znam svetuje

Ingverjevi piškoti s čokolado so odlična kombinacija za ljubitelje sladkega s pridihom začimb. Mehek in rahlo pikanten okus ingverja se čudovito dopolnjuje s sladko grenko aromo temne čokolade, kar se zlije v harmonijo okusov.

Ingver je korenina rastline, ki izvira iz Azije in se že stoletja uporablja tako v kulinariki kot tudi v tradicionalni medicini zaradi svojih številnih zdravilnih lastnosti. Poleg tega, da dodaja okus in aromo jedem, ima ingver tudi številne koristi za zdravje. Je naravni antioksidant, pomaga pri prebavi, zmanjšuje vnetja, krepi imunski sistem in pomaga pri lajšanju slabosti.

Zdaj pa si privoščimo pripravo teh okusnih piškotov, ki združujejo bogat okus ingverja s sladko grenko čokolado!

Sestavine za ingverjeve piškote s čokolado

  • 225 g masla, sobne temperature
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 60 ml melase
  • 320 g moke
  • 2 žlički sveže naribanega ingverja
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1/2 žličke mletega klinčka
  • 1/2 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 200 g grobo sesekljane temne čokolade

Postopek

1 V veliki skledi stepemo maslo in rjavi sladkor, da postane mehko in kremasto. Dodamo jajce in melaso ter dobro premešamo.

2 Vmešamo sveže nariban ingver, mleti ingver, cimet, klinček, muškatni orešček in sol ter dobro premešamo.

3 Postopoma dodajamo moko in pecilni prašek ter mešamo, dokler se sestavine ne združijo in dobimo testo.

4 Na koncu dodamo grobo sesekljano temno čokolado in nežno vmešamo v testo.

5 Testo pokrijemo s prozorno folijo in ga postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se strdi. Medtem segrejemo pečico na 180°C in pripravimo pekač s papirjem za peko. Iz hladnega testa oblikujemo majhne kroglice in jih položimo na pekač, pri tem pustimo dovolj prostora med piškoti, saj se bodo med peko razširili.

6 Piškote pečemo približno 10-12 minut ali dokler ne postanejo zlatorjavi po robovih. Pečene piškote previdno preložimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

7 Ko se piškoti ohladijo, jih lahko postrežemo s skodelico čaja ali kave.

Ti okusni ingverjevi piškoti s čokolado so odlična sladica za hladne zimske dni ali kot sladki prigrizek kadarkoli v letu. Uživajte v njihovem bogatem okusu in aromatičnih začimbah!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite