Okraševanje piškotov

Znam svetuje

Za okraševanje piškotov, pa naj dišijo ob praznikih ali kar tako, najpogosteje pripravljamo glazuro (led ali icing) ali toplotno obdelamo čokolado. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako lahko na preprost način ustvarite glazuro, s katero boste okrasili piškote.

Okrašujemo jih lahko z dresirno vrečko, piškote pomakamo v maso ali jih premažemo. Med načini okraševanja je tudi vse bolj v veljavi, da pustimo stopljeni čokoladi ali glazuri, da kaplja po robovih piškotov, kar bo ustvarilo moderno podobo.

Če se odločimo, da bomo piškote obarvali po celotni ploskvi, najprej okrasimo robove, ko pa se masa nekoliko strdi, zapolnimo še preostalo površino.

Limonin led

Zmešamo 2 žlici toplega limoninega soka in 70 g sladkorja v prahu.

Mlečni led

Zmešamo 2 žlici toplega mleka in 70 g sladkorja v prahu.

Beljakov led

Z metlico do zelo trdega stepamo beljak enega jajca in 200 g sladkorja v prahu. Za lesk dodamo kanček limoninega soka.

Večbarvne glazure

Sladki led, ki smo ga naredili, razdelimo v več posodic, nakar vsakemu dodamo nekaj kapljic jedilne barve. Rišemo lahko po robu piškota ali ga z barvnim ledom celega prekrijemo.

Pomakanje v čokolado

Piškote lahko pomakamo v stopljeno mlečno, temno ali belo čokolado, ki jim dodamo malo masla, da se bo čokoladni preliv svetil. Čokolado stopimo v parni kopeli, vanjo pomočimo piškot ter po želji dodatno okrasimo z dekoracijami za sladice, naribano pomarančno lupinico ali zgolj z mletimi mandlji in orehi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite