Breskov gosti sok

Znam svetuje

Ni ga čez domač breskov gosti sok in malo sladke smetane na vrhu.

Sestavine

  • 6 kg breskev
  • 100 dkg sladkorja
  • 2 l vode

Postopek

1Oprane breskve razpolovite, razkoščičite, če želite jih prej olupite, ni pa nujno, le sok bo malo pogrenil a ne pretirano, nato jih zmeljite ali premiksajte s paličnikom.

2Posebej v 2 litrih vode raztopite sladkor (večkrat premešajte).
Sladkorno raztopino vlijte na breskovo kašo in pustite počivati vsaj 8 ur.

3Po 8ih urah pretlačite, precedite in segrejte na 75 °C.

4Še vroče nalijte v vroče steklenice. Pokrijte z odejo in do jutra ohlajajte.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite