Sladkorni piškoti

Znam svetuje

Ko se prične hladnejši del leta, ni nič boljšega kot hiša, ki diši po sveže pečenih sladkornih piškotih. Sladkorni piškoti so stalnica vsake praznične sezone, so pa tudi odličen sladek prigrizek za vse letne čase. Odlični so za uživanje ob skodelici vročega čaja ali kave, popolni za otroške zabave, in so priljubljena izbira za darila ob posebnih priložnostih.

Sladkorni piškoti in njihov okus

Recept, ki ga bomo delili danes, je klasičen, preprost in ne zahteva veliko sestavin. Rezultat so piškoti, ki so hrustljavi na zunaj, a nežno mehki v sredini. Ti piškoti so idealni za ustvarjanje, saj jih lahko okrasite z ledenim prelivom, barvnim sladkorjem, čokolado ali celo z užitnimi sličicami.

Naj bo peka sladkornih piškotov družinski projekt, kjer vsi sodelujejo pri ustvarjanju in okraševanju. Nič ne more preseči veselja in zabave pri skupnem ustvarjanju in nato uživanju v teh slastnih dobrotah.

Ne glede na to, ali pečete za praznike, rojstni dan, posebno priložnost ali samo ker želite nekaj sladkega, vas ta recept za sladkorne piškote zagotovo ne bo razočaral. Pridružite se nam v kuhinji in se pripravite na sladko avanturo!

Prehranska vrednost sladkornih piškotov

Približne prehranske vrednosti za sladkorne piškote (na 100 g):

  • Energijska vrednost: Približno 500-550 kcal
  • Maščobe: Približno 25-30 g
    • Nasičene maščobe: Približno 15-20 g
  • Sladkorji: Približno 30-40 g
  • Beljakovine: Približno 5-7 g
  • Sol: Približno 0,3-0,5 g

Sladkorni piškoti so bogati s kalorijami, vsebujejo zmerno količino maščob, predvsem nasičenih maščob, ter sladkorja za sladkost. Zmerna vsebnost beljakovin zagotavlja nekaj hranilne vrednosti, vendar je priporočljivo uživati te piškote zmerno, saj vsebujejo precejše količine energije in sladkorja.

Sestavine za sladkorne piškote

  • 870 g moke
  • 3/4 žličke soli
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 350 g neslanega masla
  • 500 g sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta

Postopek

1V veliki posodi presejemo moko, sol in pecilni prašek.

2V kuhinjskem mešalniku na srednji hitrosti umešamo maslo in sladkor.   Mešamo, dokler masa ni kremasta. Zatem vmešamo še jajca in vaniljev ekstrakt.

3Na manjši hitrosti dodajamo moko, da nastane lepa zmes. Testo razdelimo na par delov in postavimo v hladilnik za pol ure.

4Pečico segrejemo na 175 °C. Na pomokani površini razvaljamo testo in oblikujemo piškote (sama naredim bolj tanke).

5Piškote pečemo približno 15 minut ali dokler ne postanejo rahlo zlate barve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite