Omleta s šampinjoni in drobnjakom

Morda vas zanima

- Oglas -

Zakaj bi vsako jutro jedli enak, dolgočasen zajtrk, če pa si lahko kdaj pa kdaj pripravimo tudi nekaj takega, ki nas dodobra nasiti in navsezgodaj razveseli naše brbončice. Poleg tega so šampinjoni znani po tem, da krepijo naš imunski sistem, gobe pa nasplošno nimajo holesterola. A smo vas sedaj prepričali, da je omleta s šampinjoni in drobnjakom prava izbira?

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g šampinjonov
  • 1 jž navadne ogrščice
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 8 jajc
  • 100 ml mleka
  • sol in poper
  • ½ šopka drobnjaka
  • 4 jž kisle smetane ali creme fraiche

Postopek

1Šampinjone očistimo, popivnamo z vlažnim prtičem, razrežemo na četrtine in popečemo v ogretem olju ogrščice. Čebulo in česen sesekljamo in popražimo s šampinjoni. Tri četrtine te mešanice vzamemo iz ponve.

2V mleku razžvrkljamo jajca, dodamo sol in poper. ¼ jajčne mase zlijemo na gobe v ponvi in okrog 8 minut kuhamo na srednji temperaturi, da se masa strdi. Zadnje 3 minute ponev pokrijemo s pokrovko.

3Pečeno omleto damo na toplo in spečemo še tri omlete. Medtem operemo drobnjak, ga osušimo s prtičem in narežemo. Omlete potresemo z drobnjakom in postrežemo ter dodamo žlico kisle smetane.

Prejšnji članekTestenine z lososom in rukolo
Naslednji članekZelenjavna zloženka
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi