Pita s skuto in makom

Znam svetuje

Soฤna in mehka pita z maslenimi drobtinicami, makom in skuto. ฤŒe imate radi mak, boste pito zagotovo pekli veฤ kot enkrat.

Sestavine

Maslene drobtine

  • 300 g moke
  • 180 g masla
  • 100 g sladkorja
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 500 ml mleka
  • 500 g skute
  • 150 g sladkorja
  • 60 g masla
  • 4 ลพlice gresa
  • 200 g celega maka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Peฤico segrejemo na 180ยฐC. Moko, maslo, sladkor in sol zgnetemo v drobtinice. Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in vanj damo malo veฤ kot polovico drobtinic, jih malo pritisnemo ob dno in postavimo v hladilnik.

2Mleko, maslo in oba sladkorja segrejemo do vretja. V mleko stresemo gres in mak ter med stalnim meลกanjem kuhamo toliko ฤasa, da se zgosti, nato odstavimo in ohladimo.

3V ohlajeno maso dodamo jajce in skuto in dobro premeลกamo. Pekaฤ vzamemo iz hladilnika, vanj preloลพimo nadev, ga enakomerno razporedimo in potresemo s preostalimi drobtinicami.

4Peฤemo 40 do 50 minut, oziroma toliko ฤasa, da se lepo zlato-rumeno zapeฤe. Ohladimo v pekaฤu in nato ลกe za eno uro postavimo v hladilnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite