Marinirane bučke na žaru z rožmarinom

Znam svetuje

Marinirane bučke na žaru z rožmarinom so slastne, pripravimo pa jih lahko na žaru ali v ponvi. Zlahka jih pripravimo, saj narezane bučke zgolj namočimo v mešanici olja in začimb ter jo v njej pustimo kakšno uro, zatem pa dokončamo na žaru ali v ponvi. Tudi če se namakajo manj časa, bodo popile vsaj nekaj arome začimb in olja.

Sestavine za marinirane bučke na žaru z rožmarinom

  • približno 1 kg bučk
  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2-3 vejice rožmarina ali 5-6 listov
  • žajblja
  • 1 svež feferon
  • 4 čajne žličke jabolčnega kisa
  • sol in poper

Postopek

1Bučke operemo in razrežemo.

2Na obeh straneh jih naoljimo in pečemo na srednje segretem čaru približno 5 minut na vsaki strani.

3V tem času pripravimo marinado: v posodi zmešamo preostalo oljčno olje, sol, strt česen, rožmarin ali žajbelj, drobno nasekljan feferon ter jabolčni kis.

4Pečene bučne rezine položimo v skledo in jih prelijemo z marinado.

5Pred serviranjem jih pustimo počivati eno uro, da se okusi prepojijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite