Rižota s čičeriko

Znam svetuje

Rižota je ena najbolj priljubljenih jedi italijanske kuhinje, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Predstavljamo vam okusno in hranljivo rižoto s čičeriko, ki je odlična izbira za vegetarijance in vegane. Čičerika je bogata z beljakovinami, vlakninami in minerali, zato je odličen dodatek k jedem. V kombinaciji z arborio rižem in zelenjavno juho dobimo okusno in kremasto rižoto, ki bo navdušila tudi najzahtevnejše gurmane. Sledite spodnjemu receptu in pripravite slastno rižoto s čičeriko v samo nekaj korakih.

Sestavine za rižoto s čičeriko

  • 2 skodelici arborio riža
  • 1 skodelica kuhane čičerike
  • 1 velika čebula, nasekljana
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 4 skodelice zelenjavne juhe
  • 1/2 skodelice belega vina
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1V veliki ponvi segrejte oljčno olje in dodajte čebulo. Pražite, dokler ne postane mehka in prozorna.

2Dodajte nasekljan česen in kuhajte še nekaj minut, dokler ne zadiši.

3Dodajte riž in ga pražite, dokler ne postane prosojen.

4Zalijte z belim vinom in kuhajte, dokler se večina vina ne izpari.

5Postopoma dodajajte zelenjavno juho, eno skodelico naenkrat, in mešajte, dokler riž ne absorbira juhe. Nadaljujte dodajanje juhe in mešanje, dokler riž ni kuhan, a še vedno al dente.

6Dodajte kuhano čičeriko in mešajte, dokler se ne segreje.

7Dodajte maslo in nariban parmezan ter dobro premešajte.

8Po okusu dodajte sol in poper ter postrezite takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite