Pečene breskve na žaru s sladoledom

Znam svetuje

Pečene breskve na žaru s sladoledom so odlična sladica zaradi svoje vroče-hladne kombinacije, ampak razlogov je še več.

Pečene breskve na žaru s sladoledom in njihov okus

Kombinacija pečenih breskev in sladoleda ustvari popolno ravnotežje med toplim in hladnim, kar poskrbi za edinstveno teksturo in okusno doživetje. Sladka in sočna tekstura pečenih breskev se lepo ujema s kremastim vaniljevim sladoledom, kar ustvarja harmonijo okusov.

Medena mešanica, s katero premažemo breskve, dodaja sladkost in bogat okus, ki še poudari naravno sladkost breskev. Cimet pa vnaša toplino in aromo, ki dopolnjuje celotno jed.

Sladica je preprosta za pripravo, kar pomeni, da lahko hitro in enostavno ustvarite nekaj slastnega in okusnega. Skupaj s čudovitim videzom in vonjem bo ta sladica zagotovo osvojila srca vseh ljubiteljev breskev in sladoleda.

Sestavine za pečene breskve na žaru s sladoledom

  • 4 zrele breskve, razpolovljene in izkoščičene
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica stopljenega masla
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • ščepec cimeta
  • vaniljev sladoled – približno 8 kepic
  • čokoladni preliv po želji

Postopek

1Breskve operemo, razpolovimo in odstranimo koščico. Pripravimo žar in ga segrejmo na srednjo temperaturo.

2V majhni skledi zmešamo med, stopljeno maslo, vaniljev izvleček in cimet.

3Vsako odrezano polovico breskve premažemo z mešanico medu in masla.

4Breskve položimo na žar, s stranjo z medeno mešanico navzdol. Pečemo jih približno 3-4 minute ali dokler ne dobijo lepe zlate barve.

5Med peko lahko dodatno premažemo breskve z mešanico medu, da se okusi še bolje prepletejo.

6Ko so breskve pečene, jih umaknemo z žara in postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.

7Po želji jih lahko dodatno okrasimo s čokoladnim prelivom.

Nasvet

Ta recept lahko še izboljšamo z dodajanjem sesekljanih oreščkov, kot so mandlji ali orehi. Poleg enostavnega vaniljevega sladoleda lahko dodamo karamelni preliv. Za osvežujoč dodatek lahko na koncu potresemo nekaj sveže mete ali bazilike. Poskusimo z dodajanjem različnih začimb, kot sta ingver ali kardamom, da popestrimo okus.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite