Gazpačo

Znam svetuje

Presna, hladna španska juha gazpačo je idealna rešitev za vroče poletne dneve.

Sestavine

  • 1 kg zrelega paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 zelena paprika
  • 3 stroki česna
  • 1 kumara
  • 1 kos kruha
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 ščep soli
  • 1 dl vode

Postopek

1Paradižnik namočimo v vrelo vodo, da lupina odstopi in ga olupimo. Preostalo zelenjavo narežemo.

2Vso zelenjavo skupaj s paradižnikom zmiksamo. Kruh, ki smo ga predhodno namočili v vodi, iztisnemo vodo in ga nadrobimo k zelenjavi. Dodamo olje, kis in sol.

3Če je pregosto, dodamo vodo. Jed obvezno ohladimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite