Gazpačo

Morda vas zanima

- Oglas -

Presna, hladna, španska juha gazpačo.

Sestavine

  • 1 kg zrelega paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 zelena paprika
  • 3 stroki česna
  • 1 kumara
  • 1 kos kruha
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 ščep soli
  • 1 dl vode

Postopek

1Paradižnik namočimo v vrelo vodo, da lupina odstopi in ga olupimo. Preostalo zelenjavo narežemo.

2Vso zelenjavo skupaj s paradižnikom zmiksamo. Kruh, ki smo ga predhodno namočili v vodi, iztisnemo vodo in ga nadrobimo k zelenjavi. Dodamo olje, kis in sol.

3Če je pregosto dodamo vodo. Jed obvezno ohladimo.

Prejšnji članekDomača paradižnikova pasata
Naslednji članekHladna kumarična juha
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -