Metin sladoled s čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Sprehodili smo se po vrtu in omamna meta nam je dala navdih za metin sladoled, kateremu bomo dodali čokolado.

Sestavine

Poleg svežih listov mete (najraje poprove), ki je potrebujemo 80 gramov, potrebujemo še:

  • 150 g temne čokolade
  • 100 g sladkorja
  • 4 rumenjake
  • 4 dl mleka
  • 3 dl smetane

Postopek

1V posodo z debelim dnom damo mleko in ga segrejemo. Tik pred vretjem dodamo meto, pokrijemo, odstavimo z ognja in pustimo 15-20 minut počivati.

2Mleko precedimo, meto dobro pretlačimo, da izpusti ves okus in jo zavržemo.

3Metino mleko ponovno segrejemo (ne sme zavreti). Rumenjake skupaj s sladkorjem penasto zmešamo.

4Nekaj metinega mleka (cca. polovico) dodamo rumenjakom in mešamo, da se sestavine povežejo. Zmes vlijemo v preostalo mleko, dodamo smetano in ves čas mešamo in segrevamo. Po 3 – 4 minutah se bo zmes zgostila. Paziti moramo, da ne pride do vretja, saj se lahko vsebina sesiri. Zgoščeno zmes damo v drugo posodo in ohladimo. Med hlajenjem večkrat premešano. Hladno čez noč pustimo v hladilniku.

5Zmes damo v posodo za zamrzovanje, uporabimo lahko tudi staro posodo od sladoleda. Postavimo v zamrzovalnik in po približno eni uri vmešamo čokoladne koščke. Ko sladoled zamrzne do konca, ga lahko postrežemo.

Prejšnji članekTrije triki za lep vsakdan
Naslednji članekGrah v smetanovi omaki
- Oglas -

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -