V času, ko zorijo fige, si lahko hitro pripravimo te čudovite muffine.
Sestavine
- 250 g svežih fig
- 300 g bele moke
- 1 pecilni prašek
- 200 ml mleka
- 80 g stopljenega masla
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- ščepec soli
- rum
Postopek
1Jajca in sladkor penasto vmešamo, dodamo mleko in stopljeno maslo ter dobro premešamo. Po želji damo v maso tudi malo ruma. Suhe sestavine zmešamo v skledi in jih postopoma dodajamo k mokrim. Premešamo, da se vse sestavine dobro povežejo med seboj.
2Fige narežemo na manjše koščke in jih na koncu z lopatko vmešamo v maso.
3V pekač za muffine razporedimo papirčke in jih napolnimo z maso. Pladenj potisnemo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C in pečemo približno 15 minut. Pečeni so, ko se masa na zobotrebec več ne prilepi.