Praženo kislo zelje

Morda vas zanima

- Oglas -

Praženo kislo zelje je značilna jed jesensko-zimskega časa. Odlično se poda k prekajeni klobasi, pečenicam in h krompirju. Kislo zelje je polno vitaminov, zato si ga le privoščimo.

Sestavine

  • pol kg kislega zelja
  • čebula
  • sol in poper
  • lovorov list
  • žlička kumine (mlete)
  • žlička rdeče paprike (mlete)
  • žlica vegete
  • žlica olja

Postopek

1Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo in pripravimo zelje. Najprej ga poskusimo; če nam je preveč kislo, ga v cedilu malce speremo pod tekočo vodo.

2Čebuli dodamo zelje in pražimo ter ves čas mešamo. Malce zalijemo z vodo, saj se zelje drugače rado prime.

3 Dodamo vse začimbe in še malce vode, da vse skupaj lažje mešamo in dodatke razporedimo po vsem zelju.

4Pražimo ga toliko časa, dokler se ne zmehča. Načeloma to traja približno 20 minut. Po potrebi vmes zalijemo z vodo ali pa ponev pokrijemo, da voda ne izpareva. Na koncu lonec tudi odkrijmo, da zelje postane malce bolj suho.

Namig: Zabelimo ga lahko tudi z dobrimi domačimi ocvirki.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi