Domače Mozartove kroglice

Znam svetuje

Če imate voljo do ustvarjanja in bi želeli sami narediti izvirna božična darila, potem se lahko lotite priprave domačih Mozartovih kroglic. Izdelava ni prezahtevna, potrebna je le natančnost pri njihovem sestavljanju.

Sestavine za domače Mozartove kroglice

  • 550 g marcipana
  • 400 g lešnikove kreme
  • 50 g neslanih pistacij
  • 300 g temne čokolade

Postopek

1Marcipan lahko kupimo, še boljše je, da ga pripravimo sami, recept najdete v zavihku sladice. Lešnikovo kremo postavimo za tri ure v hladilnik, da jo bomo lahko oblikovali.

2V kozici zavremo vodo, ugasnemo ogenj in v kropu namakamo pistacije 4-5 minut.

3Odcedimo, pistacije olupimo in drobno nasekljamo ali zmeljemo v mikserju.

4Od marcipana odmerimo 60 g in ga dobro premešamo s pistacijami. Iz dobljene mase oblikujemo centimeter velike kroglice.

5Iz hladilnika vzamemo ohlajen lešnikov namaz in z žlico zajemamo koščke namaza. Ker je strjen, ga bomo lahko oblikovali s hladnimi dlanmi. Malo ga potlačimo, da dobimo ploščice, v katere zavijamo kroglice s pistacijami. Shranjujemo jih v hladilniku, da se namaz ne stopi. Nadaljujemo s postopkom, dokler ne uporabimo vseh kroglic.

6Na delovni površini, ki jo potresemo s sladkorjem v prahu, razvaljamo marcipan. S kozarčkom ali okroglim modelčkom izrežemo kroge, potrebujemo jih toliko, kolikor smo pripravili kroglic.

7Vsako kroglico ovijemo z marcipanom in z dlanmi ponovno oblikujemo kroglice. Shranjujemo jih v hladilniku.

8Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado, biti mora tekoča in gosta, malo jo ohladimo. Vsako kroglico nabodemo na palčko in pomočimo v stopljeno čokolado. Postavimo jih v kozarce, da se čokolada ohladi. Odstranimo palčke, luknjice pa lahko zapolnimo s čokolado in postavimo še za kakšno uro v hladilnik.

9Ohlajene kroglice zavijemo, okrasimo in božično darilo je narejeno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite