Piščančja bedra v pečici

Morda vas zanima

- Oglas -

Za pripravo res okusnih piščančjih bedrc se potrudimo in si priskrbimo domače meso. Povprašajmo na tržnici, prijatelje, sosede.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra
  • sol
  • poper
  • maščoba

Priprava

1Ko so bedrca doma, jih temeljito operemo, osušimo (najraje s papirnato brisačko popivnamo kapljice vode) in natremo s soljo. Če smo bili pridni in poleti naredili domačo vegeto, jih lahko posujemo z njo. V pekaču segrejemo maščobo in vanj položimo meso.

2Bedrca nato damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C. Meso nato pečemo okoli eno uro. Pekač med peko občasno potresemo oziroma bedrca obrnemo, da se enakomerno popečejo. 10 minut pred koncem pečenja lahko bedrca tudi malo popopramo.

Prejšnji članekBučkin kompot
Naslednji članekGovedina Stroganov
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -