Sočni malinovi mafini

Znam svetuje

Kaj je boljšega kot sočni malinovi mafini s sesekljanimi mandlji in macipanovo maso? To je kombinacija neverjetnega okusa, saj maline dodajo prijetno sadno kislost, mandlji in marcipan pa ravno nasprotno, mafine obogatita s polno sladkostjo. Majhne, sladke poslastice se vam bodo stopile v ustih! Testo je rahlo in puhasto, zahvaljujoč kombinaciji moke, olja, jajc, sladkorja in pinjenca, ki ustvarijo popolno teksturo. Vsak ugriz razkrije sočnost malin, ki se med peko mehčajo in sproščajo svoje sladke sokove.

Sestavine za sočne malinove mafine

  • maščoba za pekač
  • 250 g svežih malin
  • 250 g moke
  • 70 g sesekljanih mandljev
  • 1/2 žlice pecilnega praška
  • 1/2 kavne žličke jedilne sode
  • 1 jajce
  • 140 g sladkorja
  • 80 ml sončničnega olja
  • 275 g pinjenca
  • 150 g marcipanove mase
  • sladkor v prahu za posip ali sveže maline ali kisla smetana

Postopek

1Pečico ogrejemo na 180 stopinj, pekač za mafine namastimo, maline opremo in jih posušimo.

2Moko zmešamo s pecilnim in sodo ter presejemo. Posebej zmešamo jajce, ko je spenjeno, mu dodamo sladkor, ko pa se ta raztopi še olje in pinjenec. Nežno vmešamo tudi maline. Mešanico moke dodamo jajčni masi in na hitro premešamo.

3Pekač za mafine ali modelčke napolnimo do polovice z maso. Na vsak kolaček naložimo košček marcipanove mase in prekrijemo z drugo polovico mase.

4Mafine pečemo 20 minut. Pečene pustimo v pekaču 5 minut, nato jih stresemo na krožnik. Okrasimo jih lahko z svežimi malinami, sladkorjem v prahu ali kislo smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite