Kaj je boljšega kot sočni malinovi mafini s sesekljanimi mandlji in macipanovo maso? Skorajda nič.
Sestavine
- maščoba za pekač
- 250 g svežih malin
- 250 g moke
- 70 g sesekljanih mandljev
- 1/2 žlice pecilnega praška
- 1/2 kavne žličke jedilne sode
- 1 jajce
- 140 g sladkorja
- 80 ml olja
- 275 g pinjenca
- 150 g marcipanove mase
- sladkor v prahu za posip ali sveže maline ali kisla smetana
Postopek
1Pečico ogrejemo na 180 stopinj, pekač za mafine namastimo, maline opremo in jih posušimo.
2Moko zmešamo s pecilnim in sodo ter presejemo. Posebej zmešamo jajce, dodamo sladkor, olje, pinjenec in maline ter premešamo. Mešanico moke dodamo jajčni masi in na hitro premešamo.
3Pekač za mafine ali modelčke napolnimo do polovice z maso. Na vsak kolaček naložimo košček marcipanove mase in prekrijemo z drugo polovico mase.
4Mafine pečemo 20 minut. Pečene pustimo v pekaču 5 minut, nato jih stresemo na krožnik. Okrasimo jih lahko z svežimi malinami, sladkorjem v prahu ali kislo smetano.