Zeljne krpice

Morda vas zanima

- Oglas -

Zeljne krpice so narejene s sladkim zeljem in so odlične že kot samostojna jed. Ljubitelji mesa pa brez skrbi, saj so vrhunska priloga pečenemu mesu.

Sestavine za zeljne krpice

  • pol glave belega zelja
  • žlica masti
  • 5dkg prekajene slanine
  • žlica in pol paradižnikovega koncentrata
  • žlička rdeče sladke paprike
  • 1 manjša čebula
  • pol žličke mlete kumine
  • sol in poper po okusu

Za krpice

  • 3 jajca
  • ščep soli
  • 300g ostre moke

Postopek

1Najprej bomo naredili krpice. Naredimo jih tako, da moko damo v posodo in dodamo ščep soli. Premešamo in v sredini naredimo vdolbino. Jajca razžvrkljamo in jih vlijemo v sredino moke. Pomešamo z vilico, da testo sprime nato ga dobro premesimo z rokami. Nastati mora gladko, prožno testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik.

2Po pol ure testo na tanko razvaljamo, lahko si pomagamo z mašino za testenine ali pa uporabimo dobri stari valjar. Testo pomokamo in malce pustimo, da se osuši. Testo nato razrežemo na krpice, ki so velike 1,5cm krat 1,5 cm. Pustimo jih, da se sušijo medtem, ko pripravljamo ostalo.

3Zeljno glavo očistimo in odstranimo kocen saj je pretrd. Liste narežemo na krpice, ki so široke nekje dober centimeter. Nasekljamo čebulo ter narežemo slanino. Najbolje, da je slanina za polovico manjša od krpic.

4Na maščobi prepražimo čebulo ter slanino. Dodamo zelje in vse skupaj ves čas mešamo in pražimo. Dodamo mezgo, sol, poper, kumino in mleto papriko. Malce zalijemo z vodo in pokrijemo, da se duši. Večkrat premešamo in po potrebi dodamo še vode. Pazimo, da se zelje ne prime na posodo.

5V posodi zavremo vodo, jo solimo in skuhamo krpice, ki smo jih prej pustili sušiti. Ker je testo sveže, so krpice kuhane v samo treh minutah zato pazimo, da jih ne razkuhamo.

6Krpice in zelje združimo, dobro premešamo in postrežemo.

- Oglas -

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -