Pohana bazilika – hrustljava ideja za nenavaden prigrizek

Znam svetuje

ฤŒe imate na vrtu grmiฤek bazilike in ne veste veฤ, kaj bi z njim, pozabite na pesto in paradiลพnikovo solato โ€“ ฤas je za nekaj ฤisto norega!

Pohana bazilika je presenetljiv prigrizek, ki vas bo oฤaral s hrustljavostjo, aromo in preprosto pripravo. Gre za listke bazilike, ki jih panirate in na hitro ocvrete โ€“ rezultat pa je prava eksplozija okusa v enem griลพljaju. In najboljลกe? ฤŒe nimate drobtin, jih enostavno zamenjate s krekerji โ€“ tako kot v tem receptu.

Sestavine za pohano baziliko

  • sveลพi listi bazilike (celi, srednje veliki)
  • moka (navadna bela)
  • 1โ€“2 jajci
  • drobtine ali ฤe jih nimate โ€“ zdrobljeni krekerji
  • olje za cvrtje

Postopek

1Operite listke bazilike in jih neลพno osuลกite s papirnato brisaฤo. Morajo biti suhi, da se panada lepo prime in da med cvrtjem ne ลกkropi.

2Vsak listek povaljajte najprej v moki, nato ga pomoฤite v razลพvrkljano jajce in na koncu povaljajte v drobtinah ali doma zdrobljenih krekerjih. Krekerji dajo ลกe dodatno hrustljavost in rahel maslen okus.

3V ponvi segrejte olje. Listek bazilike ocvrite le 30 sekund, oziroma toliko, da se panada lepo zapeฤe in postane zlato rjava. Previdno jih vzemite iz olja in odloลพite na papirnato brisaฤo, da se odcedi odveฤno olje.

4Postrezite takoj, ลกe toplo. Odliฤne so kot prigrizek, ob pivu, ali pa kot nenavadna okrasitev kremnih juh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite