ฤe imate na vrtu grmiฤek bazilike in ne veste veฤ, kaj bi z njim, pozabite na pesto in paradiลพnikovo solato โ ฤas je za nekaj ฤisto norega!
Pohana bazilika je presenetljiv prigrizek, ki vas bo oฤaral s hrustljavostjo, aromo in preprosto pripravo. Gre za listke bazilike, ki jih panirate in na hitro ocvrete โ rezultat pa je prava eksplozija okusa v enem griลพljaju. In najboljลกe? ฤe nimate drobtin, jih enostavno zamenjate s krekerji โ tako kot v tem receptu.
Sestavine za pohano baziliko
- sveลพi listi bazilike (celi, srednje veliki)
- moka (navadna bela)
- 1โ2 jajci
- drobtine ali ฤe jih nimate โ zdrobljeni krekerji
- olje za cvrtje
Postopek
1Operite listke bazilike in jih neลพno osuลกite s papirnato brisaฤo. Morajo biti suhi, da se panada lepo prime in da med cvrtjem ne ลกkropi.
2Vsak listek povaljajte najprej v moki, nato ga pomoฤite v razลพvrkljano jajce in na koncu povaljajte v drobtinah ali doma zdrobljenih krekerjih. Krekerji dajo ลกe dodatno hrustljavost in rahel maslen okus.
3V ponvi segrejte olje. Listek bazilike ocvrite le 30 sekund, oziroma toliko, da se panada lepo zapeฤe in postane zlato rjava. Previdno jih vzemite iz olja in odloลพite na papirnato brisaฤo, da se odcedi odveฤno olje.
4Postrezite takoj, ลกe toplo. Odliฤne so kot prigrizek, ob pivu, ali pa kot nenavadna okrasitev kremnih juh.
