Paradižnikova omaka z baziliko

Morda vas zanima

- Oglas -

Paradižnikova omaka z baziliko je najboljša iz svežih, mesnatih in zrelih paradižnikov.

Sestavine

  • paradižnik
  • sveža bazilika
  • česen
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Postopek

1Paradižnike operemo in po potrebi obrežemo in cele skuhamo v vreli vodi.

2Kuhane paradižnike olupimo in pretlačimo, da nastane kaša. Lahko jih tudi brez lupljenja zmiksamo s paličnim a bomo vseeno imeli koščke paradižnikove lupine in omaka bo bolj vodena.

3Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljan česen ter baziliko. Lahko pražimo cele liste ali nasekljane, kakor vam je ljubše. Dodamo sol in poper po okusu.

4Ko česen zadiši, dodamo paradižnikovo kašo in malce pokuhamo, da se vsi okusi zmešajo.

Prejšnji članekBorovničevi muffini z jogurtom
Naslednji članekKumarice v omaki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi