Ocvrti bučkini cvetovi s pršutom in mocarelo

Znam svetuje

Bučkini cvetovi, polnjeni s sirom in pršutom, so odlična in hitro pripravljena večerja.

Sestavine

  • cvetovi bučk
  • pršut
  • mocarela
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 150 g bele moke
  • sol
  • olje

Postopek

1Na vrtu naberemo moške cvetove bučk. To so tisti, ki zrastejo na steblih in se bučke iz njih ne bodo razvile.

2Jajca, mleko in mineralno vodo zmešamo z metlico. Malo posolimo in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko, da naredimo nekoliko gostejše testo za palačinke.

3Bučkine cvetove operemo in osušimo, nato razpremo in v vsakega damo po košček mocarele in pršuta. Bučkine cvetove zapremo in pomakamo v testo. Ocvremo v olju, toliko da postanejo lepo zlato-rumeno zapečeni.

4Ko so pečeni, jih vzamemo iz olja in polagamo na papirnate brisačke, ki jih pogosto menjamo, da popivnamo odvečno olje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite