Lečina juha

Znam svetuje

Zdrava in okusna juha, ki jo boste radi večkrat skuhali.

Sestavine

  • 400 g rjave leče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 stebli zelene
  • 1,5 l zelenjavne jušne osnove
  • 5 rezin slanine
  • 1 čajna žlica peteršilja

Priprava

1V veliko ponev brez maščobe damo slanino, nasekljano čebulo, strt česen in drobno narezano zeleno. Med mešanjem vse skupaj pražimo dobrih 5 minut, da čebula postekleni in slanina porjavi.

2Dodamo lečo in zelenjavno osnovo ter zavremo. Zmanjšamo ogenj in pustimo rahlo vreti 15 minut, da se okusizmešajo. Na koncu dodamo peteršilj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite